Во рамки на завршната конференција која се одржа на 13 и 14.10.2022 во Велика Горица, во хотелот Гарден Хил, Загребачка жупанија на 13.10.2022 година организира работилница во соработка со Платформата на хрватски градови и жупании за намалување на ризици од катастрофи. Тема на работилницата беше презентација на ЕУ проекти – примери на добра пракса.

Согласно програмата на работилницата свое обраќање имаа Бранко Херчек, советник за цивилна заштита во Загребачката жупанија на тема проект COMMADN d, а за своите искуства од други ЕУ проекти се обратија Томислав Јармиќ од Вараждинската жупанија и Младен Пејиќ од Осјечко – баранската жупанија. 

20221013 155418

20221013 160804

IMG 2492

 HACP logo

КООРДИНАТОР НА ПРОЕКТОТ

Загребачка жупанија
Улица града Вуковара 72/V
10000 Загреб, Хрватска

00385 1 6009 400
00385 1 6009 411
commandd@zagrebacka-zupanija.hr

Zagrebačka županija  Općina tirana Grad Tuzla  Grad Skopje  Grad Podgorica